Tänk vad många frågor vi människor ställer oss själva under ett liv.

Ska det vara så här? Mår jag bra? Gör jag rätt? Kunde jag gjort annorlunda? Vad ska jag göra? Trivs jag? Är det mitt fel? Är jag lycklig? Vem gör mig lycklig?

På det sista finns bara ett svar:
Bara Du själv kan göra Dig lycklig genom att sköta om dig och se till att du mår så bra som möjligt.

När du är lycklig och mår bra så gör din omgivning också det.
Om du inte älskar dig själv så kommer du ha svårt att släppa in någon nära dig. Du kommer kanske ha svårt för att se lycka och framgång hos andra vilket leder till att ditt fokus är mer på andra än i utveckling och kärlek till dig själv. Det kan också bli en livslång bitterhet. Hur väljer Du att leva ditt liv?

I Sverige får vi inte tro att vi är någon..
Varför då?
Alla vi ÄR någon och alla vi ÄR bra på något. Varför får inte det synas? Det finns en plats för alla anser jag. Mångfald berikar. Vi är så rädda för konkurrens istället för att se möjligheterna i det.
Gör DIN grej. På DITT sätt!

Rädslan över att dö är så stor att vi knappt vågar leva. En hel del tror att de är odödliga ett tag också…

Inte förrän något händer kommer vi förhoppningsvis att stanna upp för att värdera livet och göra bra saker för oss resten av tiden. Ibland är det försent.

Det är många som ångrar mycket på sin dödsbädd. De ångrar att de inte levde. Jag har mött några.
Varje gång har jag tänkt: Aldrig ska jag ångra mitt liv.
Jag ångrar faktiskt ingenting även om jag så klart är nyfiken på resten.
Ibland kan jag känna att jag drabbats extra hårt. Samtidigt så vill jag ändå inte vara utan dessa upplevelser för de har gjort mig till den jag är idag. Känner faktiskt tacksamhet över det för i och med det svåra har jag sett till att verkligen leva däremellan.

Allt som kommer till oss, gott som ont, utvecklar oss människor som vi kan använda oss av framåt. Det är svårt att se det så ibland men det är verkligen så att det som inte DÖDAR en, gör en STARKARE.

Jag väljer att se ljuset och jag väljer att leva livet där jag befinner mig numera, kanske mer än någonsin.
Jag väljer också de platser och människor som jag vill ha omkring mig för att må bra.

Det är så lätt för dig att säga, får jag ofta höra. Lätt, haha… Inte direkt. Det är medvetna val jag gör för att må bra.
Testa gärna att gå i mina kängor en dag eller två.

Du är så stark Jessica, jag hade aldrig klarat det du gått igenom, får jag ofta som kommentar. Stark? Jag? Tänker jag oftast. Visst får jag väl lov att hålla med delvis.
Men vad betyder egentligen att vara stark? Helt olika för oss alla tror jag.

Är jag stark när jag inte gråter öppet? Eller är det för att jag ser sminkad och “fräsch” ut? (Thank God for make up) Eller är det för att jag är närvarande i varje känsla och handling och står för det? Är det för att jag lever livet och älskar det?

Ibland har man kanske inget val än att “skotta” vidare. Eller jo, man har 2 val – att ge upp eller att fortsätta livet på den nya stigen, som kanske blev en annan än den man först tänkte. Det behöver inte blir dåligt för det. Man får tänka om lite…

Livet ska levas till slutet, oavsett hur vi drabbas.

Den här sommaren gav mig helt nya perspektiv på livet – igen.
Jag stod helt plötsligt öga mot öga med döden. Det var på håret att jag överlevde. På ett sätt helt oväntat men ändå inte.
Det mötet förändrade mycket.
Mer om det ska jag berätta lite längre fram när jag själv landat i det mer. Jag ber Er att INTE spekulera i och med detta. Viskleken är jag helt allergisk emot…

Rockys och vår historia, som jag berättar om i min nya föreläsning “Konsten att le när livet rasar”, blir bara än mer trovärdig efter sommarens upplevelse.
Jag känner mig som en överlevare med stark livsglöd.

Mitt och vårt livs största utmaning pågår just nu och även den kommer jag att bemästra på bästa sätt, på mitt sätt.

När jag vågar leva livet som det är i medvind, svårighet och vågar vara i varje känsla fullt ut och stå för den jag är – DÅ känner jag mig stark.

Bry dig inte så mycket om vad andra tycker att du ska göra.

Kom ihåg:
Det är DITT liv och DIN RESA.
INGEN har rätten att ta det ifrån dig.

Med värme
Jessica